Newsletter Σκύλοι Γάτες Πουλιά Ψάρια Ερπετά Μικρά Ζώα Grooming Λίμνες Ολιστική

Pets Today 2016... το επιχειρηματικό σθένος ενός κλάδου

2017-01-05


Στη διάρκεια της κλαδικής έκθεσης άκουσα από πολλούς επαγγελματίες, στελέχη της αγοράς και καταστήματα, έναν προβληματισμό για το μέλλον, την ίδια στιγμή που η αγορά αλλάζει...

Το περιοδικό μας, πάντα στο πλάι σας, αλλά και όλη η ομάδα της Well done, μέσα απο τις συνολικές δράσεις της, τη διοργάνωση των εκθέσεών της, των συνεδρίων και των events που υλοποιεί, στηρίζει παγίως τον κλάδο των ζώων συντροφιάς, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, τις καταγράφει και φροντίζει να τις επηρεάζει θετικά στο μέτρο που μπορεί.

Ύστερα λοιπόν από ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πολυγεγονός (Pets Today 2016 ? Κατοικίδια εν δράσει 2016) υπό τη διοργάνωσή μας, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, κατόπιν όσων συζήτησα με όλους τους εκθέτες, επαγγελματίες του χώρου, αλλά και επισκέπτες, έχω μια διαμορφωμένη και πλέον αποκρυσταλλωμένη άποψη να σας εκθέσω: το επιχειρηματικό μέλλον του κλάδου το διαμορφώνουμε εμείς!

Άκουσα και ακούω, μου μεταφέρουν οι επαγγελματίες του κλάδου, έναν προβληματισμό και ένα άγχος της αγοράς αναφορικά με το μέλλον, είτε γιατί το πολιτικό σκηνικό στη χώρα δεν δείχνει που θα ?κάτσει? η πυξίδα, είτε γιατί οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί δανειστές μας, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τι θέλουν να κάνουν με το project μας, είτε γιατί οι ίδιοι εμείς έχουμε εναποθέσει σχεδόν όλες μας τις ελπίδες σε ξένες επενδύσεις που εν πολλοίς τις βλέπουμε ως πανάκεια. Και όμως. Αποδεικνύεται περίτρανα πως για να προχωρήσει μια οικονομία μπροστά ? παρά τις αντιξοότητες, που δεν είναι λίγες, καθώς διανύουμε ήδη τον 9ο χρόνο κρίσης, απαιτείται απλώς το επιχειρηματικό σθένος και η απόφαση της αγοράς να κινητοποιηθεί. Μας το απέδειξε περίτρανα η δική σας συμμετοχή στο εκθεσιακό μας γεγονός, το αναδεικνύουν και όλες οι υπόλοιπες αντίστοιχες προσπάθειες που γίνονται στον κλάδο μας (και όχι μόνο) το τελευταίο διάστημα.

Εμείς προχωράμε! Ανεβαίνουμε Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με τη Helexpo, οργανώνουμε το 6ο Pet Festival παράλληλα με τη Ζωοτεχνία 2017. Και δεν σταματάμε εδώ! Συναντάμε τον κλάδο στην Κύπρο, συζητάμε και διοργανώνουμε για πρώτη φορά το About Pets 2017 Διημερίδα και Έκθεση, μια ελκυστική πλατφόρμα, για την ανταλλαγή πληροφοριών, την διεξαγωγή φόρουμ, το λανσάρισμα νέων προϊόντων, τη διερεύνηση των νέων τάσεων, την απόκτηση τεχνογνωσίας, το ξεκίνημα νέων συνεργασιών, και την άντληση πληροφοριών. Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να διευρύνουν τις γνωριμίες τους, να συναντήσουν και να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με την «αγορά» θα είναι εκεί. Γιατί? το About Pets 2017 με το απόλυτα στοχευμένο κοινό του, δίνει τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν.

Η αγορά έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να λειτουργεί, ότι βρίσκει διεξόδους και λύσεις, παρά τα όποια νομοθετικά προσκόμματα ή τις προβλέψεις των χρηματοοικονομικών αγορών. Το κλίμα το δημιουργούσαμε και το δημουργούμε πάντα εμείς, όσοι επιχειρούμε!

Kαλή χρονιά με υγεία και επαγγελματική επιτυχία!